Teambuilding activiteiten - mensen zijn actief bezig met een lach

Teambuilding activiteiten

Leuke, effectieve en originele teambuilding

15 jaar
Toonaangevend trainer
1000+
Teams geïnspireerd
100%
Resultaat!

Ideale teambuilding activiteiten


Effectieve teambuilding activiteiten stimuleren samenwerking, zorgen voor verbinding in het team, verbeteren communicatie en prikkelen de geest. 

De bedoeling van teambuilding activiteiten is om daadwerkelijk aan het team te bouwen en deze sterker te maken. Samen iets doen wat collega's nooit eerder hebt gedaan en de sfeer verbeteren. 

Er bestaat een groot misverstand over teambuilding activiteiten. Te vaak zorgen teamactiviteiten voor het tegenovergestelde van teamgevoel en saamhorigheid. Dit komt door de competitieve aard van veel zogenaamde ‘teambuilding activiteiten.’ 

Door het wedstrijdelement worden medewerkers tegenover elkaar gezet en zullen moeten strijden om de winst. Dit is natuurlijk alles behalve effectief voor een hecht team. Samenwerking en communicatie zijn enorm belangrijk, en deze kwaliteiten zullen ook zeker gestimuleerd moeten worden om groepsgevoel te versterken. 

Samen dingen voor elkaar krijgen geeft kracht en is goed voor de groepsdynamiek. Met elkaar doelen behalen is dus veel effectiever dan tegen elkaar strijden. 

teambuilding activiteiten

De teambuilding activiteit Magic In Business, die ik begeleid, verbindt medewerkers, zorgt voor goede communicatie en brengt magie in uw team! 

Collega’s worden wakker geschud en geïnspireerd om vol enthousiasme aan de slag te gaan om grootse doelstellingen met plezier aan te pakken! 

Daarnaast wordt veranderingsbereidheid bij medewerkers en leidinggevenden vergroot.

Op zoek naar leuke en zinvolle teambuilding activiteiten met resultaat?

Reacties

“Voor onze teamdag hadden wij een workshop geboekt bij Magic in Business. Je hoopt dan altijd dat de collega’s het ook leuk vinden. Nou, dat was een understatement! Onze collega’s hebben stuk voor stuk teruggekoppeld aan ons hoe leuk ze het vonden! Ze waren erg onder de indruk van jouw magische handelingen en hebben echt genoten. Zelden heb ik mijn collega’s zo enthousiast gezien tijdens een werk gerelateerde workshop. Ontzettend bedankt dat je een fantastische show voor ons hebt neergezet.”

Claartje Phoelich 

De Haagse Hogeschool

“We have invited Jasper as an inspirational speaker to open our two-day teambuilding event. Jasper has taken time to understand our main challenges and which direction we wanted to take the teambuilding activity, he has provided a full outline of the session, so we knew exactly what we were getting.

On the day itself he has delivered an outstanding presentation full of inspiration and new ways to look at things. He has shown us how dealing with change can be fun and how dreaming big and reaching out for your dreams is the only way forward.

Thank you for this unique experience!”

Maria Kuzmicheva 

Nestlé Nespresso Benelux

“Met ING hebben we de Magic In Business workshop mee mogen maken. Voor twee groepen die samen gaan werken een mooi moment om elkaar op een leuke en interactieve manier te leren kennen. We hebben vaak de neiging te denken in obstakels en dingen die onmogelijk zijn; de kracht van Jasper's presentatie en zijn trucs hebben ons laten zien en laten ervaren dat het ‘onmogelijke, mogelijk kan’ zijn. Al met al kijken we terug naar een zeer geslaagde en plezierige middag, die de groepen dichter tot elkaar heeft gebracht. Super bedankt hiervoor Jasper!”

Samira el Kanfoudi

ING 

Veel gestelde vragen

Hoeveel deelnemers kunnen aan de teambuilding activiteiten meedoen?

Aan mijn teambuilding activiteit kunnen minimaal 5 deelnemers meedoen en maximaal 1500. Aangezien ik de teamactiviteit op maat maak, en aanpas aan de groepsgrootte maar ook aan de doelstellingen en thema’s van de teamdag ben ik erg flexibel. Hierdoor sluit de workshop perfect aan op uw wensen en de behoefte van het team. Vooraf aan de hand van een telefonische intake en helder en prettig mailcontact, wordt alles afgestemd en weet u dus precies wat u van de teambuilding activiteit kunt verwachten.


Hoeveel kosten teambuilding activiteiten?

Over het algemeen kosten teambuilding activiteiten in Nederland tussen €15 en €150 per persoon. De investering van mijn teambuilding activiteit is afhankelijk van het aantal deelnemers en de gewenste duur van de sessie. Doorgaans werk ik met een totaalbedrag waarin een telefonische voorbespreking en alle voorbereidingen zitten. Achteraf heeft u hierdoor nooit te maken met ongewenste financiële verrassingen. 


Hoe lang duren teambuilding activiteiten?

De duur van mijn teambuilding activiteit is gebaseerd op de wens van u als klant. Vaak wordt mijn teamactiviteit als onderdeel van een teambuildingdag ingezet, hierdoor kan de gewenste duur ook veranderen. Ook kan Magic In Business als een opzichzelfstaande teambuilding activiteit geboekt worden, waardoor de sessie langer kan duren.

De minimale duur van mijn teambuilding activiteit is 30 minuten en maximaal 120 minuten. Soms willen opdrachtgevers een langer programma of teambuilding activiteiten in de vorm van een carousel programeren. Graag denk ik mee met de invulling hiervan. Zelf werk ik vaak samen met www.top-teambuilding.nl.


Wat kunt u verwachten van de teambuilding activiteiten?

Magic In Business is een originele combinatie van inhoud, illusies, interactieve oefeningen, sensationele inzichten, mind experimenten, verrassende filmpjes en heel veel teamwork en fun! De teambuilding workshop wordt toegespitst op jullie situatie en het thema van de teamdag, zodat de sessie perfect aansluit op jullie doelstelling. Magic In Business Inspireert, Motiveert & Activeert!

Onderwerpen teambuilding activiteit

Teamtraining out of the box

Out of the box oplossen

Tijdens Magic In Business worden teamleden onder andere uitgedaagd om illusies te ontrafelen. Bij het achterhalen van de werking van de truc zullen collega’s samen brainstormen. Samen weten mensen meer dan alleen! Samen oplossingsgericht denken is een positieve en krachtige manier om het teamgevoel te versterken. Denken vanuit oplossingen betekent dat je op een andere manier moet denken. Dingen simpeler maken dan ze lijken. De meest simpele oplossing is vaak ook de meest effectieve. Als uiteindelijk de werking van de goocheltruc bekend wordt, dan staan teamleden vaan versteld staan van de simpele werking van de truc.

Magie van communicatie en samenwerking

Een van de belangrijkste dingen binnen organisaties is communicatie. Goede communicatie tussen medewerkers maar natuurlijk ook met de andere teams en afdelingen is essentieel. 

Daarnaast is communicatie met klanten ook van levensbelang. Door te weten wat klanten denken kun je de klant nog beter bedienen. Effectieve communicatie is vooral gebaseerd op goed luisteren. 

Door in contact te zijn met collega’s kun je leren van elkaars successen (best practices) maar ook van valkuilen waar collega’s mee te maken hebben. Kennis delen is de sleutel tot succes. 

Helaas werken veel teams en afdelingen op eilandjes waardoor samenwerking en open communicatie moeilijker is. Om de effectiviteit van de communicatie in het team te testen gaan we bij dit onderdeel een hele leuke en originele communicatietest doen met modelleerballonnen! 

Een letterlijk luchtige test met modelleerballonnen waarbij de collega’s met veel hilariteit testen of zij goed kunnen communiceren. Aan het einde wordt duidelijk wie er het beste heeft gecommuniceerd. Daarna wordt er één groot netwerk van ballonnen gemaakt waarbij alle ballonnen aan elkaar worden vast geknoopt. 

Dit als symbool voor het netwerk van medewerkers binnen het team en organisatie!

Team training verandering

Veranderingsbereidheid binnen teams

Mensen vinden verandering vaak eng en bedreigend maar als mensen eenmaal uit hun comfortzone komen dan ontdekken zij dat het eigenlijk wel een goed gevoel geeft om nieuwe uitdagingen aan te gaan. Als medewerker is dat een belangrijk inzicht om te hebben. Daarnaast ontdekken teamleden vaak talenten waarvan zij niet eerder hadden verwacht dat zij deze hadden.

Dit is een ludiek onderdeel waar wordt gevisualiseerd en wordt ervaren dat verandering iets positiefs is. Door in beweging te blijven en dus door te blijven ontwikkelen, zullen teamleden niet verstarren. Door verandering in organisaties blijven mensen alert en scherp en zal men niet vervallen in versuffing.

Bovenstaande onderwerpen zijn puur een greep uit mijn aanbod. Afhankelijk van de behoefte van het team en jullie wensen stemmen we af welke invulling het beste aansluit op de teamdag. Hieronder meer onderwerpen die ik graag behandel tijdens de teambuilding activiteit!

Effecten van teambuilding activiteiten

De energieke, inspirerende en interactieve sessie zorgt voor

  • Betere en open communicatie
  • Positieve sfeer
  • Betere samenwerking en synergie
  • Nieuwe energie in het team
  • Creativiteit en innovatief denken
  • Oplossingsgerichtheid
  • Veranderingsbereidheid
  • Plezier in het werk
  • Gelukkigere medewerkers
  • Een succesvollere organisatie

Wie zit er achter de teambuilding activiteit?

Ha, dat ben ik! Mijn naam is Jasper van Luit. Als communicatiedeskundige, trainer en prijswinnend illusionist heb ik wereldwijd succes met mijn interactieve presentaties en teambuilding workshops. 


Met Magic In Business breng ik magie in bedrijven en organisaties. Magie die nodig is voor een goede samenwerking, plezier in werk en een succesvolle bedrijfsvoering. 


Mijn manier van teambuilding is enorm effectief gebleken, omdat het anders is dan anders, en gericht is op resultaat én plezier. Daarnaast prikkelen illusies de verbeelding, zorgen voor verwondering en oplossingsgerichtheid. Kortom een teambuilding activiteit met betekenis en inhoud. 


Afgelopen 15 jaar heb ik met honderden bedrijven, overheden, universiteiten, zorginstellingen, hogescholen en goede doelen organisaties samengewerkt om deze organisaties en haar teams vitaler, effectiever en succesvoller te maken. Met heel veel toewijding en enthousiasme werk ik ook graag met u samen om uw teamdag onvergetelijk, bijzonder en zinvol te maken!

Inspirerende teambuilding activiteiten

De ideale activiteit voor uw teamdag of event

Dus bent u opzoek bent naar een originele, leuke maar ook een nuttige teambuilding activiteit die echt bijdraagt aan een beter team? 

Dan is Magic In Business de perfecte keuze.


Teamtrainer Jasper van Luit


Neem gerust vrijblijvend contact met mij op voor meer informatie.

[gravityform id="4" title="false" description="false"]

 0207775511