Teamtraining of Workshop Creatief Denken

Workshop Creativiteit: Creativiteit is van levensbelang voor het succes van de organisatie! Zonder creativiteit bestaat er geen goed functionerend bedrijf. Snel en creatief oplossingsgericht te werk gaan is een vereiste in elke organisatie, ongeacht het soort sector.

Vooral in deze tijd waar teams steeds meer zelfsturend zijn, Lean en Agile werken en initiatief moeten nemen, is het van belang dat het creatieve vermogen van medewerkers wordt gestimuleerd en getraind.

Vanuit mijn netwerk van prachtige klanten, krijg ik steeds weer de vraag of ik medewerkers binnen teams en scrums een flinke inspiratie boost kan geven. Deze toonaangevende bedrijven zien in dat creativiteit in het team essentieel is.

De training creativiteit is een prachtig instrument om creatief denken bij medewerkers, managers en leidinggevenden op te wekken.

"Creativity is intelligence having fun"

- Albert Einstein -

CREATIEF DENKEN GEEFT VOLDOENING

Het is een feit… Iets tot stand brengen of een mooi project aanpakken geeft voldoening. Uit wetenschappelijk onderzoek is zelfs gebleken dat mensen gelukkiger worden van iets creëren, dan van consumeren. 

Werkt retailtherapy dan niet? Ja wel, maar alleen voor korte duur. Terwijl je dus een veel beter gevoel krijgt van het nastreven van mooie doelen. Helemaal als je daar je creativiteit en kennis in kwijt kunt. 

Toch lijkt het soms nog knap lastig om creativiteit bij jezelf of collega’s los te maken. Vooral als werkdruk hoog is en je haast verdrinkt in to-do-lijstjes en bergen werk. Stress werkt natuurlijk niet heel inspirerend, vandaar dat het de kunst is om slimmer te werken en niet harder… Je wint het namelijk nooit van de to-do-lists ;) Tegen de tijd dat je één ding kunt doorstrepen, komen er vaak weer drie to do’s bij.

Hocus Focus! Alles wat aandacht krijgt gaat leven…

Een andere illusie is dat mensen ‘multi-tasking’ zijn. Of je nu een man of vrouw bent, mensen zijn niet gemaakt om meerdere dingen tegelijk te doen. Alleen al de bizarre hoeveelheid aan Whatsapp ongelukken in het verkeer bewijzen dit. Creativiteit ontstaat door aandacht. Alles wat aandacht krijgt gaat leven. Pas als je je vastbijt in één doel tegelijk, dan kun je daadwerkelijk effectief en creatief zijn. Deze focus is niet alleen cruciaal per individu maar juist ook als team of scrum!

Creativiteit = Het onmogelijke, mogelijk maken

Als illusionist vind ik het heerlijk om zonder barrières te denken. Bij het verzinnen van een goocheltruc ga ik uit van het onmogelijke. Als medewerkers binnen de organisatie ook uitgaan van een onmogelijk doel, dan zullen zij uiteindelijk op het mogelijke uitkomen. Het voordeel is dat door het doel hoger bij te stellen, uiteindelijk meer wordt bereikt dan dat men in eerste instantie met een 'haalbare' doelstelling zou beginnen.

Grensverleggend

Het geweldige van deze luchtige manier van denken is, dat er op een grensverleggende manier wordt gewerkt. Iemand door een theaterzaal heen laten vliegen is niet mogelijk, maar met illusie wel.

Eye opener

Vaak werken goocheltrucs eenvoudiger dan je aanvankelijk zou denken. Door eerst medewerkers zelf te laten brainstormen over de werking van een bepaalde goocheltruc, worden zij gestimuleerd om creatief te denken en om ‘out of the box’ oplossingen te verzinnen. Later zal deze goocheltruc worden uitgelegd. Het verrassende is dat medewerkers zich niet kunnen voorstellen dat zij eerder zo gecompliceerd dachten over de werking van de truc. Een ware ‘eye opener.’ Na de uitleg van de truc komt het oefenen van de goocheltruc. Oefening baart kunst...

Zelfvertrouwen

De medewerkers zijn verrast dat zij in staat zijn iets onmogelijks tot stand te brengen. Dit gevoel van zelfvertrouwen en deze magische manier van denken kunnen medewerkers direct toepassen in hun dagelijkse werkzaamheden.

Effecten van de Workshop Creatief Denken


 • Creativiteit binnen uw team wordt vergroot
 • Creatief denken wordt op gang gebracht
 • Deelnemers leren om buiten de gebaande paden te denken
 • Belemmerende denkbeelden en patronen worden doorbroken
 • Out of the box denken wordt gestimuleerd
 • Angst voor vernieuwing en anders denken neemt af
 • Probleemoplossend vermogen wordt vergroot
 • Medewerkers ervaren dat ze meer kunnen bereiken dan ze dachten
 • Geheimen van illusionisme worden onthult
 • Deelnemers ervaren hoe het is om iets onmogelijks toch mogelijk te maken
 • Collega's worden enthousiast en krijgen energie om aan de slag te gaan!

Tijd voor creativiteit

Wij mensen zitten bomvol creativiteit en flexibiliteit. Tijdens de Workshop Creativiteit daag ik mensen uit om vanuit een andere invalshoek naar dingen te kijken. Daarnaast ontketen ik de creativiteit die van nature in elk mens aanwezig is. De deelnemers ontwikkelen het vermogen om dingen voor elkaar te krijgen die eerder onmogelijk leken. Vol energie en inspiratie verlaten collega’s de workshop om met enthousiasme elke uitdaging aan te pakken!

In de workshop creatief denken onthul ik mijn magische filosofie en illustreer ik het hele creativiteitsproces; van 'dream building’ tot realisatie.

Creativiteit verzekerd :)

Workshop of training 

rondom het thema creativiteit laten verzorgen?